E.V.V PHENIX

Club historie

Over Phenix

Phenix is een volksclub, waarbij het saamhorigheidsgevoel voorop staat. Phenix heette bij de oprichting op 5 mei 1901 Voorwaarts. De club is een samenvoeging van Voorwaarts en Koningin Wilhelmina en speelde aan de Kuipersdijk. Andere locaties waar de club voetbalde zijn Lonneker, het Volkspark en de Hengelosestraat. Bij de intrede in de NVB werd besloten de naam Voorwaarts te wijzigen in EVV.

De naam Phenix is van 1925 en komt van de samenvoeging van Fiks of Niks. Phenix verwijst naar de mythische vogel van de Egyptenaren die zich in het vuur stortte als hij oud werd en vervolgens weer verjongd uit de as herrees, dat sinds 1949 zetelt aan de Zuid Esmarkerrondweg.

De club telt nu 185 leden. De keus om met het eerste elftal van de zondag naar de zaterdag te gaan pakt goed uit. We hebben twee elftallen op de zaterdag en twee op de zondag. Daarbij hebben we een 35-plus team op de vrijdagavond en we hebben een dameselftal. Een afdeling walking football onder leiding van Leo de Boer hoort er ook bij.

Clublied

Al loopt het soms eens tegen, ja daarom niet getreurd.

Want als een ware sportman, elkander opgebeurd.

Laat ons plezierig wezen, laat ons plezierig zijn.

Want eendracht is ons streven en dat vinden wij allemaal fijn.

Phenix ons clubje speelt zo wondersnel, speelt het mooie voetbal, ja enkel om het spel.

Dragen de kleuren rood en blauw, wij blijven héél ons leven die kleuren trouw.

(verlengde versie “appeltree”)

En dan schieten ze tegen de paal, en roepen we allemaal, Phenix, Phenix kom aan als je verliest kom je nooit bovenaan

Lidmaatschap E.V.V. PHENIX

Oprichting E.V.V PHENIX 1901
Historie Phenix
Oprichting E.V.V. PHENIX

Door de samenvoeging van Voorwaart en Koninging Wilhelmina onstond op 5 mei 1901 de voetbalvereniging “Voorwaarts” spelend aan de kuipersdijk. Via Lonneker werd er vanaf 1903 gevoetbald op het Volkspark.Bij de intrede in de N.V.B. werd besloten de naam Voorwaarts te wijzigen in “E.V.V.” en weer moest er verhuist worden het nieuwe onderkomen werd gevonden aan de Hengelosestraat.

Fiks Of Niks 1925
Historie Phenix
Fiks Of Niks

In het jaar 1925 werd Fiks of Niks samengevoegd tot “Phenix” de mytische vogel van de Egyptenaren die zich in het vuur storte als hij oud werd en vervolgens weer verjongd uit de as herees.

Verhuizing 1949
Historie Phenix
Verhuizing

Tot aan de verhuizing in 1949 naar de Zuid Esmarkerondweg, waar een pracht sportpark werd gerealiseerd met een 400 meter sintelbaan en een pracht clubhuis, kwamen de tegenstanders met angst naar de lipperkerkstraat waar menig kampioenschap werd behaalt.

Seizoen 2005/2006
Historie Phenix
Promotie 2005/2006

De prestaties op het huidige sportpark zijn met hoogte en dieptepunten door de jaren heen wel wat minder geworden, maar ooit zal de “phenix” uit het vuur herrijzen.Dit gebeurde dan ook in het seizoen 2005/2006 promotie naar de 5e klasse.

Seizoen 2006/2007 4de klasse
Historie Phenix
Nieuw hoogtepunt in 2006/2007

In het seizoen 2006/2007 keerden we na 10 jaar zelfs weer terug naar de 4de klasse.